Sajtmártás
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt (füstölt) sajt
- 1 evőkanál gluténmentes liszt vagy keményítő
- currypor/szerecsendió
- 2 dkg margarin
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük és lefedve félretesszük. Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást.
Hasonló receptek
Avokádó paradicsommal
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gyümölcsmártás / Meggymártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kapormártás
Mártás, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes