Sajtmártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt (füstölt) sajt
  • 1 evőkanál gluténmentes liszt vagy keményítő
  • currypor/szerecsendió
  • 2 dkg margarin
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük és lefedve félretesszük. Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást.

Hasonló receptek

Kapormártás

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almamártás

Mártás, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sajtmártás

Mártás, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: