Receptkereső

Hamis vadas mártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 csokor leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • fél citrom leve
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá és 10 percig főzzük. A főtt zöldséget kissé lehűtjük és levével együtt turmixgépben pépesítjük, majd félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan ? nehogy a forró cukor kifröccsenjen ? ráöntjük a zöldséges pépet és addig forraljuk, amíg a cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a babérlevelet, valamint a tejföllel és fél dl vízzel simára kevert lisztet. Kevergetve jól kiforraljuk. A mártást kihűlése előtt néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Bármilyen maradék főtt vagy sült húshoz jó öntet. Tésztával, nokedlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: