Csokis-mogyorós kekszek

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
  • 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 13 dkg porcukor
  • csipet só
  • hozzávalók a díszítéshez: kókuszreszelék
  • gluténmentes étcsokoládé
  • pirított mogyoró
  • karamell

Elkészítés:

A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk és különböző mintákat szúrunk ki belőlük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről. A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.

Hasonló receptek

Citromos joghurthab sült ananásszal

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós barackos desszert

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Gyümölcstorta

Desszert, Közepes

Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: