Csokis-mogyorós kekszek
Hozzávalók:
- 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
- 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
- 25 dkg margarin/vaj
- 5 dkg darált mogyoró
- 13 dkg porcukor
- csipet só
- hozzávalók a díszítéshez: kókuszreszelék
- gluténmentes étcsokoládé
- pirított mogyoró
- karamell
Elkészítés:
A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk és különböző mintákat szúrunk ki belőlük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről. A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.
Hasonló receptek
Angyalcsók
Desszert, Könnyű
Csontritkulás
Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Linzerkarika (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes