Almazselés pite
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 csomag gyümölcszselépor
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket összekeverjük 2 dl vízzel, a cukor felével és lassú tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Összekeverjük a gyümölcs-zseléport a maradék cukorral, belekeverjük a gyümölcsbe és addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a zselés keveréket kb. 1 cm vastagságban és egy éjszakán át állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és négyzetekre vágjuk. Egy pohár édes desszert borral kínálhatjuk, illetve fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Képviselőfánk
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes