Vaníliás piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 100 g schär mix c
- 100 g fe-mini vaníliás süteménypor
- 6 g gluténmentes sütőpor
- pár csepp citromlé
- 6 evőkanál édesítőpor (cukorból kicsit több kell)
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját az édesítővel / cukorral, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlét, a liszteket és a sütőport és a robotgéppel elkeverjük. Utána veszünk egy lyukas fakanalat, amivel óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjéjét. Kizsírozott-lisztezett tortaformában előmelegített sütőben nem túl erős fokozaton (gázsütőnél 4-es) tűpróbáig sütjük. Krémmel, vagy lekvárral megtöltjük, tetejére tortabevonót csurgatunk. Jó könnyű süti lesz belőle, másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissen.
Hasonló receptek
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos-túrós süti
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes