Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál zellerlevél
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 4 dl zöldségleves
  • 50 dkg zöldséglevesben főtt tarkabab
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst, a tojással, a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, keverjük bele a paradicsompürét és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, tegyük bele a vizes kézzel diónyi nagyságúra formázott húsgombócokat és lassú tűzön főzzük 15 percig. Közben, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a főtt babot, az apró kockákra vágott paradicsomot és főzzük készre.

Hasonló receptek

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: