Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál zellerlevél
- őrölt bors
- só
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 4 dl zöldségleves
- 50 dkg zöldséglevesben főtt tarkabab
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A húst, a tojással, a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, keverjük bele a paradicsompürét és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, tegyük bele a vizes kézzel diónyi nagyságúra formázott húsgombócokat és lassú tűzön főzzük 15 percig. Közben, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a főtt babot, az apró kockákra vágott paradicsomot és főzzük készre.
Hasonló receptek
Túrós karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült spenót
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes