Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • ?rölt bors
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Töltött-rántott sajt

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: