Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 25 dkg trappista sajt
- 1 dl tejföl
- só
- ?rölt bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Töltött-rántott sajt
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes