Spenótos palacsinta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg friss spenót vagy 25 dkg mirelit spenót
  • 10 dkg kecske- vagy juhsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál parmezán és trappista sajt
  • só vagy ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

Elkészítés:

Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk és nem túl vékony palacsintákat sütünk. Egy másik edényben egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk és megpároljuk. Fűszerezzük őrölt borssal, reszelt szerecsendióval. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, a reszelt kecske- vagy juhsajtot, a parmezánt, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal elkeverünk benne 1 tojást. Egy tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk. A spenótos masszával bőven megtöltjük a palacsintákat és a tálba tesszük őket. A maradék spenótos masszát és 1 dl tejszínt ráöntjük és 15 percre a sütőbe toljuk (200 fok). 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a reszelt trappistával és szép aranybarnára pirítjuk. Tálalásnál adhatunk hozzá reszelt sajtot vagy tejfölt, de a nélkül is finom.

Hasonló receptek

Juhtúrós burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: