Mandulás pisztráng
Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- só
- 100 g vaj
- 150 g hámozott mandula.
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát. (forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával.
Hasonló receptek
Csőben sült angolzeller
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Tejszínes-sajtos újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes