Hamis húsleves májgombóccal
Hozzávalók:
- 1 kg marha ritkacsont
- 2 csomó vegyes zöldség
- fűszerek
- 20 dkg máj
- 2 tojás
- 3 dkg zsír
- 10-12 dkg zsemlemorzsa
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Elkészítjük a húslevest a csonttal. Beleteszünk a betétet.#Betét készítése: A borjúmájat, a tojásokat, a zsírt, sót, borsot, vágott petrezselymet, összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy kis kanállal apró galuskákat szaggathassunk a levesbe.
Hasonló receptek
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes