Hamis húsleves májgombóccal
Hozzávalók:
- 1 kg marha ritkacsont
- 2 csomó vegyes zöldség
- fűszerek
- 20 dkg máj
- 2 tojás
- 3 dkg zsír
- 10-12 dkg zsemlemorzsa
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Elkészítjük a húslevest a csonttal. Beleteszünk a betétet.#Betét készítése: A borjúmájat, a tojásokat, a zsírt, sót, borsot, vágott petrezselymet, összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy kis kanállal apró galuskákat szaggathassunk a levesbe.
Hasonló receptek
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombaleves fogyókúrázóknak
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes