Magyaros gombaleves laskából

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg laskagomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis darab fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l húsleves (kockából)

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Halászlé

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Francia hagymaleves (1 személyre)

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Ananász leves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: