Receptkereső

Ázsiai gombás-húsos fasírt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 14 dkg fafülgomba (szárított)
  • 15 dkg üvegtészta
  • 70 dkg sertéshús
  • 3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 salátalevél
  • 4 mentalevél
  • őrölt bors
  • só#A tetejére szójaszósz

Elkészítés:

A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük és mentalevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Sült cukkínis spagetti

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejszínes spagetti

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirke

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: