Burgonya krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szétfővő burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- gluténmentes ételízesítő
- babérlevél
- gluténmentes kenyérkocka
- 1 dl zsírszegény tejföl
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott, felvagdalt burgonyát a hagymára tesszük, vízzel bőven felöntjük, a fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. Ha megfőtt, összeturmixoljuk és a zsírszegény tejföllel behabarjuk. Vágott petrezselyemmel díszítjük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis karfiolleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes