Szilvás gombóc

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 g keményítő
  • 30 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 50 g szilva
  • 30 g cukor
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 10 g olaj
  • fahéj
  • porcukor
  • 100 g burgonya

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Juhtúrós kocka

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Görög lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Pompos (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: