Szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 30 g keményítő
- 30 g búzaliszt
- 1 tojás
- 50 g szilva
- 30 g cukor
- 20 g zsemlemorzsa
- 10 g olaj
- fahéj
- porcukor
- 100 g burgonya
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Pizza tepsiben sütve (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rozspelyhes barna kenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes