Szilvás gombóc

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 g keményítő
  • 30 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 50 g szilva
  • 30 g cukor
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 10 g olaj
  • fahéj
  • porcukor
  • 100 g burgonya

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Pizza tepsiben sütve (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rozspelyhes barna kenyér

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: