Zabkorpás muffin

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag zabkorpa
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2dl tej
  • 2dl szűrt almalé
  • 1 apróra vágott alma
  • 1dl méz
  • 0,5dl olaj
  • fél csomag tortadara

Elkészítés:

A muffinformákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük. A diót durvára vágjuk, az almát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd félig a muffinformákba kanalazzuk. Állni hagyjuk 5-10 percig a formákban, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa, addig a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Hasonló receptek

Kalács (alaprecept)

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Szilvás gombóc

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Fekete-fehér muffin

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: