Zabkorpás muffin
Hozzávalók:
- 2 csomag zabkorpa
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 2dl tej
- 2dl szűrt almalé
- 1 apróra vágott alma
- 1dl méz
- 0,5dl olaj
- fél csomag tortadara
Elkészítés:
A muffinformákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük. A diót durvára vágjuk, az almát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd félig a muffinformákba kanalazzuk. Állni hagyjuk 5-10 percig a formákban, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa, addig a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Hasonló receptek
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes