Aranygalusaka
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- só
- 2 kanál cukor
- kb. 3 dl tej vagy víz
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.
Hasonló receptek
Muffin cukormentesen
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos keksz
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes