Aranygalusaka
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- só
- 2 kanál cukor
- kb. 3 dl tej vagy víz
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.
Hasonló receptek
Juhsajtos-olívás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes