Májgombóc (levesbetét)

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz májkonzerv
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • apróra vágott p.zöld
  • bors
  • (esetleg kevés apróra vágott vöröshagyma
  • de ez el is hagyható
  • ha valaki nem szereti) .

Elkészítés:

Az 1 kis doboz májkonzervet elkeverjük 1 e. tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p. zöld-kockát használni, amit könnyedén el tudunk morzsolni, ez enyhén sós, ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!), ízesítjük sóval, borssal, esetleg kevés apróra vágott v. hagymával. (Aki nem szereti a v. hagymát, el is hagyhatja.) Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a forró levesbe főzzük. Az egyszerű zöldséglevest vagy a leveskockából készült levest ízletesebbé, tartalmasabbá tehetjük vele. Húslevesbe is kiváló levesbetét.

Hasonló receptek

Almás-szilvás csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Alma csatni 1.

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cékla káposztalevélben

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: