Májgombóc (levesbetét)
Hozzávalók:
- 1 kis doboz májkonzerv
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- apróra vágott p.zöld
- só
- bors
- (esetleg kevés apróra vágott vöröshagyma
- de ez el is hagyható
- ha valaki nem szereti) .
Elkészítés:
Az 1 kis doboz májkonzervet elkeverjük 1 e. tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p. zöld-kockát használni, amit könnyedén el tudunk morzsolni, ez enyhén sós, ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!), ízesítjük sóval, borssal, esetleg kevés apróra vágott v. hagymával. (Aki nem szereti a v. hagymát, el is hagyhatja.) Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a forró levesbe főzzük. Az egyszerű zöldséglevest vagy a leveskockából készült levest ízletesebbé, tartalmasabbá tehetjük vele. Húslevesbe is kiváló levesbetét.
Hasonló receptek
Almás-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Alma csatni 1.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes