Padlizsánkrém 1.
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- kockára vágott hagyma
- kevés olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben megsütjük. Meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk és ferdére állított vágódeszkán pár percig lecsurgatjuk a levét. Eztán egy kevés olívaolajjal, hagymával, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Fahéjas almalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vegyes ecetes savanyúság
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes