Receptkereső

Makaróni olasz módon

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 24 dkg parajkrém
  • vagy 40 dkg paraj
  • 10 dkg gépsonka
  • 20 dkg makaróni
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl 1,5%-os tej
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A makarónit forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A margarinból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk úgy, hogy a margarint a liszttel habzásig hevítjük. A tűzről levéve hozzáöntjük a tejet, simára keverjük és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott gépsonkát, a reszelt sajt felét, a parajt és sóval, borssal ízesítjük. A makarónit a spenótos masszával rétegezve hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét a reszelt sajt másik felével megszórjuk és az előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: