Magyaros makaróni
Hozzávalók:
- 3 ujjnyi szelet császárhús
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 60 dkg makaróni
- 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A császárszalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a fokhagyma, a só és kis adagokban a víz. Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel. Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük forró sütőben kb. 20 percet.
Hasonló receptek
Aszpikos-zöldséges marhahús
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Halas búzagombóc citrommártásban
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Cso, Mogyorómentesntritkulás, Cukormentes
Spenót mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes