Narancsos-spenótos csirkesaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4 evőkanál fenyőmag#A salátához
- 1 fej lilahagyma
- 2 narancs
- 10 dkg spenót
- 16 olajbogyó (fekete
- magozott)
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál borecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkehúst kockákra vágjuk, mély tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk, zúzott fokhagymával, paprikával, sóval, borssal megszórjuk, összekeverjük és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, majd a páccal együtt serpenyőben kevergetve pirosra sütjük. A fenyőmagot teflonban megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A hagymát felkarikázzuk és a karikákat szétválasztjuk. A narancsokból 1 cm-es részt alul-felül levágunk, majd vastagon meghámozzuk és gerezdekre szedjük, közben a kifolyó narancslevet tálban felfogjuk. A gerezdek héját leszedjük, a magokat és a fehér részeket eltávolítjuk. A vékony csíkokra vágott spenótot, a hagymát, a narancsdarabokat és az olajbogyókat a narancsléhez adjuk, majd az olajjal, az ecettel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, végül a csirkéhez keverjük. A tetejét fenyőmaggal megszórjuk.
Hasonló receptek
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Árpakása gyümölccsel
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes