Receptkereső

Juhtúrós lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagne lap
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított
  • 2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg tisztított napraforgómag
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 5 dl sűrített paradicsom

Elkészítés:

A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk és apróra vágjuk őket. A mozzarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozzarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.

Hasonló receptek

Sonkás pórétorta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos rizottó sült karajjal

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: