Sült pulykacomb mézes mázzal
Hozzávalók:
- 1 csokor friss majoránna
- 1 pulyka felsőcomb (csonttal
- bőrrel együtt)
- kb. 90 dkg
- 2 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl erőleves (kockából)
- 60 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg póréhagyma
- 4 kisebb paradicsom
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni magos mustár
- só
- bors
- kevés vegeta
Elkészítés:
A majorannát felaprítjuk, felét félretesszük. A pulykacombot sóval borssal, kevés vegetával és a fele majoránnával bedörzsöljük és lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, bőrével felfelé, tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 10 percig erős tűznél, majd közepes lángon további 20 percig, alufóliával lefedve sütjük. A levessel felöntjük és további 20 percig pároljuk-sütjük, időnként megfordítjuk. A meghámozott burgonyát és hagymát nagyobb cikkekre vágjuk, a pórét vastagabb karikákra és a hús köré halmozzuk. Sóval, borssal és a maradék majoránnával megszórjuk, majd változatlan hőfokon további 30 percig sütjük. A mézet kikeverjük a mustárral és megkenjük vele a comb egyik felét és köré rakjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy rápiruljon a máz, majd megfordítjuk a húst és a másik felét is megkenjük, pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Rakott savanyúkáposzta
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Borjútekercs zöldségekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes