Pulykás rakottas
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 sárgarépa
- 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 35 dkg burgonya
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Beletesszük a pulykát, még 10-15 percig főzzük, illetve addig, amíg a pulyka megpuhul. Az edényt levesszük a tűzről és beletesszük a zöldborsót, majd az egészet kivajazott sütőtálba öntjük. A krumplit egy másik lábasban, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd kiszedjük. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk és durvára reszeljük. Sóval, borssal összekeverjük és a pulykára szórjuk. Olajjal megspricceljük, sütőtálba tesszük és közepesen meleg sütőben 30-35 percig sütjük, hogy a krumpli teteje megpiruljon.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos makaróni
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes