Receptkereső

Meglepetésburgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 4 frankfurti virsli
  • 8 vékony szelet baconszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles alagutat fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük és minden burgonyaalagútba egy-egy virslit szúrunk. Az egészet 2 szelet szalonnába burkoljuk. A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyákat, a vízzel felöntjük és kislángon készre főzzük. (Ha szükséges, közben az elfőtt vizet pótoljuk.)

Hasonló receptek

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Májjal töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: