Meglepetésburgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 4 frankfurti virsli
  • 8 vékony szelet baconszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles alagutat fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük és minden burgonyaalagútba egy-egy virslit szúrunk. Az egészet 2 szelet szalonnába burkoljuk. A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyákat, a vízzel felöntjük és kislángon készre főzzük. (Ha szükséges, közben az elfőtt vizet pótoljuk.)

Hasonló receptek

Krumplisaláta csirkemellel

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csülkös bab hurkával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: