Meglepetésburgonya
Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya
- 4 frankfurti virsli
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl víz
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles alagutat fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük és minden burgonyaalagútba egy-egy virslit szúrunk. Az egészet 2 szelet szalonnába burkoljuk. A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyákat, a vízzel felöntjük és kislángon készre főzzük. (Ha szükséges, közben az elfőtt vizet pótoljuk.)
Hasonló receptek
Sajtos hajdinarizottó
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hajdinarizottó
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes