Spenótos csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke
  • 2 dl olaj
  • 40 dkg sült (ajvar) paprikakrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg (fagyasztott) spenót
  • 20 dkg basmati rizs
  • 2 banán

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, egy serpenyőben, 1 dl felforrósított olajban megpirítjuk, majd kiszedjük, tepsibe tesszük, rákanalazzuk a paprikakrémet, megsózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedjük és közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük. Közben a zúzott fokhagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a felengedett spenótot és 5 percig kislángon, állandóan kevergetve pároljuk, majd levesszük a tűzről, lefedjük és félretesszük. A rizst a használati utasítás szerint puhára főzzük. A banánokat hosszában félbevágjuk és a maradék olajban átsütjük. Tányérokra osztjuk a spenótot, a rizst, a banánt, rátesszük a húst és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Szardíniai omlett

Egytálétel, Könnyű

Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: