Spenótos csirke
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 2 dl olaj
- 40 dkg sült (ajvar) paprikakrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg (fagyasztott) spenót
- 20 dkg basmati rizs
- 2 banán
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, egy serpenyőben, 1 dl felforrósított olajban megpirítjuk, majd kiszedjük, tepsibe tesszük, rákanalazzuk a paprikakrémet, megsózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedjük és közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük. Közben a zúzott fokhagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a felengedett spenótot és 5 percig kislángon, állandóan kevergetve pároljuk, majd levesszük a tűzről, lefedjük és félretesszük. A rizst a használati utasítás szerint puhára főzzük. A banánokat hosszában félbevágjuk és a maradék olajban átsütjük. Tányérokra osztjuk a spenótot, a rizst, a banánt, rátesszük a húst és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Krumplisaláta csirkemellel
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Kelkáposztafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
őszibarackos csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes