Húsos spenót (Lehme biszbanah)
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót
- 40 dkg sovány hús darálva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- kevés őrölt bors és szegfűbors
- csipetnyi fahéj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.
Hasonló receptek
Szezámmagos csirkemáj
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Rokfortos tengeri hal
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefires csirkeszárny
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes