Húsos spenót (Lehme biszbanah)
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót
- 40 dkg sovány hús darálva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- kevés őrölt bors és szegfűbors
- csipetnyi fahéj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.
Hasonló receptek
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Királyi csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes