Húsos spenót (Lehme biszbanah)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót
  • 40 dkg sovány hús darálva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • kevés őrölt bors és szegfűbors
  • csipetnyi fahéj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.

Hasonló receptek

Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kefires csirkeszárny

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: