Receptkereső

Padlizsános lecsó

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 zöldpaprika
  • 50-50 dkg paradicsom és zsenge tök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olaj
  • friss bazsalikomlevelek
  • késhegynyi cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk és szűrőbe helyezve fél órára félretesszük. Közben a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk és darabokra vágjuk, a tököt vékonyan felszeleteljük. Amikor a padlizsán leve kicsöpögött, leöblítjük és papírtörlőn leszárítjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát serpenyőben, forró olajban, gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, megborsozzuk és 10 percig kislángon pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, lefedjük és forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a lángot és még 20 percig főzzük. A maradék olajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomos keveréket és a tököt. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük és 30 perc alatt puhára főzzük. Pörkölt húsok mellé tálalhatjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: