Töltött körték joghurtos szósszal
Hozzávalók:
- 2 körte
- 150 ml vörös szőlőlé
- 1 rúd fahéj
- 4 szelet kétszersült
- 50 g marcipán
- 50 g aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 2 evőkanál mazsola
- fél citrom leve
- fahéj#A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g)
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromfű
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és kissé mélyítsük ki a magház helyét. A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük. A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül. A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát. A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.
Hasonló receptek
Fahéjas szívek
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Édesgofri
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes