Cserepes zöldségtál
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 1fej hagyma
- 4 paradicsom
- 2 fehérrépa
- 8 gombafej
- 4 karfiolrózsa
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- bors
- csipet só
Elkészítés:
Megmossuk a zöldségeket, meghámozzuk a burgonyát. A tálba rakjuk a burgonyát, a cikkekre vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra szelt gombákat, a karfiolrózsákat és a kis darabokra vágott póréhagymát. Meghintjük kevés sóval és borssal. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával és ráöntjük a halomra. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Paradicsomos makaróni
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült ravioli
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes