Paradicsomos makaróni
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény makaróni
- 150 g paradicsom
- 20 g margarin
- 25 g gépsonka
- 10 g olaj kakukkfű
- oregánó
- fehérbors
Elkészítés:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és forró olajjal meglocsoljuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a paradicsomot és az apró kockára vágott gépsonkát, kevés sóval, oregánóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk a tésztát, ráöntjük a paradicsomos-sonkás masszát, a kevéske reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben felforrósítjuk.
Hasonló receptek
Fűszeres sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes