Receptkereső

Marhahúsos carpaccio édesköménnyel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhafelsál
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 zöldpaprika
  • 2 fej édeskömény#A salátához
  • 15 dkg fejes saláta
  • 2 evőkanál fenyőmag#A szószhoz
  • 2 citrom
  • 6 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst hűtőzacskóba helyezzük és 1 órára a fagyasztóba rakjuk, így olyan keménységű lesz, hogy szépen szeletelhetjük. A sajtból forgácsokat vágunk és a hűtőbe tesszük. A salátát megmossuk, leveleire szedjük és salátástálba tesszük. A szószhoz 1 citrom levét kinyomjuk és 4 evőkanál olajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Ezt is a hűtőbe rakjuk. 4 tányért 10 percre a fagyasztóba állítunk. A paprikákat megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. Az édeskömény gyökerét és külső kemény részét levágjuk és egészen vékonyan felszeleteljük. Ecset segítségével a szeletek mindkét oldalát a szósszal megkenjük. A húst kivesszük a fagyasztóból és nagyon vékony szeleteket vágunk belőle. Vágódeszkára tesszük és 2 réteg folpackot teszünk rá, majd sodrófával addig nyújtjuk, míg levél vékonyságú darabokat kapunk. A köménnyel váltakozva a lehűtött tányérokra tesszük, a sajtforgácsokkal megszórjuk és a maradék olajjal meglocsoljuk. Borssal meghintjük. A salátát, a maradék citrom levét és a fenyőmagot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A maradék salátát külön kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: