Rucolás-kakukkfüves tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg rucola saláta
- 40 dkg (kagyló
- masni stb.) tészta
- 50 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rucolát megtisztítjuk, 1 percig lobogó sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk és a húsukat felaprítjuk. Az olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a kakukkfüvet is belekeverjük és 30 percig főzzük. A mártást szitán áttörjük. A tésztát a rucola főzővizében kifőzzük, majd lecsöpögtetjük és összekeverjük a rucolával. A szósszal leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Csirkés paella
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Répafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Kakukkfüves édesburgonya
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes