Receptkereső

Sajttal töltött avokádó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 mogyoróhagyma
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 4 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 citrom (leve)
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • 2 avokádó
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • petrezselyem
  • 1 citrom

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, a mogyorót durvára daráljuk. Az avokádókat kettévágjuk és kimagozzuk. Vágott felükkel fölfelé, olajjal kikent tepsibe tesszük és citromlével meglocsoljuk. A hagymát a mogyoróval, a sajttal, a petrezselyemmel, a borral, a maradék citromlével, a citromhéjjal összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel az avokádókat megtöltjük, majd forró sütőben készre sütjük. Citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: