Receptkereső

Mogyorós csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 hegyes
  • csípős paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sós mogyoró
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olívaolaj

Elkészítés:

A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a hegyes, csípős paprikát rézsútosan felkarikázzuk. A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk. A mogyorót zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy meg ne égjen). Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, átforgatjuk benne a fokhagymát, rádobjuk a csirkehúst, a mogyorót és a felkarikázott paprikát. Hozzáadjuk a ketchupot meg a szójaszószt, sózzuk, majd erős tűzön 2 percig pirítjuk, végül belekeverjük az újhagymát, a 4 evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt és éppen csak összeforraljuk. Currys rizzsel tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: