Karfiolos tonhal Update2
Hozzávalók:
- 1/2 kg tonhal
- 1/2 kg karfiol
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- citromlé
- 5 dkg parmezán sajt
- 10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- tengeri só
- fekete bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban. Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat. Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.
Hasonló receptek
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Érdekes spenót gránátalma magokkal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes