Karfiolos tonhal Update2

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg tonhal
  • 1/2 kg karfiol
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • citromlé
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • tengeri só
  • fekete bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban. Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat. Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.

Hasonló receptek

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött paprika

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: