Ropogós zöldségek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- csipetnyi só
- egy karalábé
- egy alma
- egy kis fej karfiol fele
- hideg víz
- étolaj
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a sóval és annyi hideg vízzel, hogy csomómentes, kissé híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjunk. A vékonyra szelt vagy kis darabokra szedett zöldségeket és almát megforgatjuk a keményítős masszában, majd forró olajban kisütjük. Azonnal tálaljuk, és frissen fogyasztjuk. Borkorcsolyának, uzsonnának vagy előételnek is remek.
Hasonló receptek
Sajtos rétes - tyropita
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemájkoktél
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes