Édeshagymás lazac
Hozzávalók:
- 4 12 dkg - os lazacszelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 kis fej hagyma
- vékony karikákra vágva
- 1 evőkanál méz
- 1/4 csésze rizsbor ecet
- 1 evőkanál light
- cukormentes sárgabarack befőtt
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra melegítsük elő. 2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és a sütőben 10-12 percig süssük. 3. Míg a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, amíg barnára nem pirul. 4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára és további két percig sütjük. Mikor kész a filékre merjük.
Hasonló receptek
Bolondos gomba
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Brokkolis sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött csirkemell
Előétel, Közepes
Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes