Édeshagymás lazac
Hozzávalók:
- 4 12 dkg - os lazacszelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 kis fej hagyma
- vékony karikákra vágva
- 1 evőkanál méz
- 1/4 csésze rizsbor ecet
- 1 evőkanál light
- cukormentes sárgabarack befőtt
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra melegítsük elő. 2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és a sütőben 10-12 percig süssük. 3. Míg a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, amíg barnára nem pirul. 4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára és további két percig sütjük. Mikor kész a filékre merjük.
Hasonló receptek
Spagetti pulyka húsgolyókkal
Előétel, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomkocsonya
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes