Sütőtökkrémleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg sütőtökhús
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 póréhagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • Kakukkfű
  • Őrölt bors
  • Csípős pirospaprika
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A sütőtök húsát kanalazzuk ki, majd pürésítsük villával. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, és adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, ezután kevergetve pároljuk 10 percig. A zöldségleves alaplével öntsük fel a párolt zöldségeket, adagoljuk bele a pürésített tököt, a kakukkfüvet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. Felforralás után még 10 percig főzzük tovább kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tegyük félre hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk simára. Ezután adjuk hozzá a tejet, amivel kis lángon összemelegítjük a levest, végül ízlés szerint tovább fűszerezzük, metélőhagymával díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 108 kcal, Szénhidrát: 15 g, Fehérje: 3 g, Zsír: 4 g. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Zöldséges lazac garnélarákkal

Főétel, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Köleses rakott zöldbab

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Parajfőzelék

Főétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: