Receptkereső

Sütőtökkrémleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg sütőtökhús
  • 2 dl zsírszegény tej
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 póréhagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • Kakukkfű
  • Őrölt bors
  • Csípős pirospaprika
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A sütőtök húsát kanalazzuk ki, majd pürésítsük villával. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, és adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, ezután kevergetve pároljuk 10 percig. A zöldségleves alaplével öntsük fel a párolt zöldségeket, adagoljuk bele a pürésített tököt, a kakukkfüvet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. Felforralás után még 10 percig főzzük tovább kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tegyük félre hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk simára. Ezután adjuk hozzá a tejet, amivel kis lángon összemelegítjük a levest, végül ízlés szerint tovább fűszerezzük, metélőhagymával díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 108 kcal, Szénhidrát: 15 g, Fehérje: 3 g, Zsír: 4 g. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: