Receptkereső

Téli zöldségleves curry-vel

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 20 dkg lencse (vörös vagy sárga)
  • 10 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 4-6 gerezd
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • 1,3 liter víz
  • 0,5 dl tej
  • 1-1

Elkészítés:

A lencsét 3-4 órára vízbe áztatjuk és megmossuk. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a curryport, a rozmaringot, a római köményt, a zsályát és az őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymákat és a finomra szeletelt póréhagymát. Kis lángon addig pároljuk, amíg a póréhagyma megpuhul, majd hozzáadjuk a vizet és a lencsét. Felforralás után 10 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a felkarikázott répákat. Így együtt kis lángon további 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, burgonyatörővel összetörjük a zöldségeket. A tejjel, és a petrezselyemmel még egyszer felmelegítjük, majd tálalhatjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 270 kcal, Szénhidrát: 46 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.

Új keresés

Válasszon diétát: