Téli zöldségleves curry-vel

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 20 dkg lencse (vörös vagy sárga)
  • 10 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 4-6 gerezd
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • 1,3 liter víz
  • 0,5 dl tej
  • 1-1

Elkészítés:

A lencsét 3-4 órára vízbe áztatjuk és megmossuk. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a curryport, a rozmaringot, a római köményt, a zsályát és az őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymákat és a finomra szeletelt póréhagymát. Kis lángon addig pároljuk, amíg a póréhagyma megpuhul, majd hozzáadjuk a vizet és a lencsét. Felforralás után 10 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a felkarikázott répákat. Így együtt kis lángon további 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, burgonyatörővel összetörjük a zöldségeket. A tejjel, és a petrezselyemmel még egyszer felmelegítjük, majd tálalhatjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 270 kcal, Szénhidrát: 46 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.

Hasonló receptek

Aszalt gyümölcsös pulyka

Főétel, Nehéz

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres kuszkusz

Főétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Rakott karfiol

Főétel, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: