Receptkereső

Paradicsomkocsonya

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg kemény paradicsom
  • 8 dkg fekete olajbogyó
  • 35 dkg feta sajt
  • 1 tasak zselatinpor
  • fél citrom
  • 2-2 evőkanál pesto és olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajbogyókat ugyancsak felkarikázzuk, a fetát darabokra morzsoljuk, a zselatint egy csésze hideg vízben feloldjuk. A citrom levét elkeverjük egy evőkanál vízben, egy serpenyőben felforraljuk, majd levesszük a tűzről és mikor már nem forró, belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a pesto mártást és összekeverjük. Kiolajozzuk a pástétomformát, a paradicsom és az olajbogyók egyharmad részét belerakjuk, majd bevonjuk a pestós mártás egyharmadával és beletesszük a feta egyharmadát. Az eljárást addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, majd Folpackkal lefedjük a pástétomformát és 4 órára hűtőbe tesszük. A tálaláshoz meleg vizet csorgatunk a formára, kifordítjuk belőle a pástétomot, meglocsoljuk olívaolajjal és korianderlevéllel díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: