Receptkereső

Joghurtos csirkemell saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell-filé
  • 2 pohár joghurt
  • 1 teáskanál hagymakrém
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál Piros arany
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csokor petrezselyem
  • felaprítva
  • kevés só
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 zacskó salátakeverék.

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük. Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat és az egészet 10 percre félretesszük. Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Új keresés

Válasszon diétát: