Receptkereső

Diós uborkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál felaprított
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál felaprított
  • friss mentalevél

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük és a salátára öntjük.

Új keresés

Válasszon diétát: