Diós uborkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál felaprított
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál felaprított
  • friss mentalevél

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük és a salátára öntjük.

Hasonló receptek

Szárnyas hússaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos spenót saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: