Húsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány hús (pl. csirke
  • pulyka borjú hús)
  • 1 Db sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér + petrezselyemzöld
  • negyed zeller
  • kevés egész bors

Elkészítés:

A vízben feltesszük főni, lassan forraljuk, közben a főzés közben habot leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Mikor megfőtt, egy szitán átszűrjük. Üres húslevesként fogyasztjuk, esetleg 2 evőkanál levestésztát tehetünk bele. Adagonként: Tészta nélkül Energia 14g, szénhidrát (240 kcal), Tésztával energia. kb. 22g, szénhidrát (280 kcal)

Hasonló receptek

Almás csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spárgakrémleves másként

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: