Mexikói zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 csomag mexikói zöldségkeverék (350 g)
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 kávéskanál gluténmentes fűszerpaprika
- késhegynyi gluténmentes chili por
- 4 dkg gluténmentes rizstészta
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. A fűszerpaprikát és a chilit hozzáadva megszórjuk kukoricaliszttel, felöntjük 1, 5 liter vízzel. Felforraljuk és a gluténmentes tésztát belefőzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyári paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes