Sajt-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 8 dl víz
  • 2 húsleveskocka
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
  • 4 tojássárgája
  • 4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánsózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy leveses csészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Hasonló receptek

Szalonnás kelbimbóleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonya krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolileves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: