Cukkini leves
Hozzávalók:
- 4 kb. 20 cm-es kis cukkini
- 4 burgonya
- tengeri só ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- 1 közepes hagyma
- olaj
- a hagymapároláshoz
- pirított zsemlekocka
- de elhagyható
Elkészítés:
Üvegesre pirítjuk a hagymát, alaposan megmossuk a cukkinit-héjasan karikába vágjuk, maggal együtt, ha van benne. A burgonyával ugyanezt tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, kaprot. Edénybe rakva felöntjük vízzel (kevesebb vízzel sűrűbb, több vízzel hígabb állagú levest kapunk) Kb. 20 perc alatt megfő és utána kimixereljük. Ízletes krémlevest kapunk. A tetejére rakhatunk pirított zsemlekockát.
Hasonló receptek
Zöldborsóleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Rizses zöldségleves pestóval
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkini-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes