Kecsege hidegen

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg kecsege
  • 1 db citrom
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db babérlevél

Elkészítés:

A kecsege gerincét kihúzzuk. Egy nagy lábasban, amelyben a kecsege elfér, 1,5 liter vizet sóval, babérlevéllel, citromhéjjal, megtisztított, felaprított petrezselyemgyökérrel felteszünk főni, míg a petrezselyemgyökér meg nem puhul. Leszűrjük, almaecettel ízesítjük és beletesszük a kecsegét. A petrezselyemgyökerét leturmixoljuk és visszatesszük a lébe.Fedő alatt takaréklángon megfőzzük, saját levében kihűtjük. Amikor kihűlt a halat kiemeljük, bőrét éles, hegyes késsel leszedjük és citromkarikával, salátával vagy tartárral tálaljuk. Energiaérték/ adag. 230 kcal szénhidrát. 2 g

Hasonló receptek

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött tök

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-zöldséges csontleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: