Sajtos metéltfelfújt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 100 g cérnametélt
  • 20 g vaj vagy margarin
  • 10 g búzaliszt
  • 50 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-4 evőkanál Protifár (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel, melyben előtte feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.

Hasonló receptek

Csirkemájas-hagymás rizotto

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szardíniai omlett

Egytálétel, Könnyű

Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: