Sajtos metéltfelfújt
Hozzávalók:
- 100 g cérnametélt
- 20 g vaj vagy margarin
- 10 g búzaliszt
- 50 g reszelt sajt
- 2 tojás
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-4 evőkanál Protifár (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel, melyben előtte feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.
Hasonló receptek
Finomfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Dómika
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült cukkínis spagetti
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes