Szardíniai omlett

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 cukkini
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál víz

Elkészítés:

Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.

Hasonló receptek

Rakott karfiol diétásan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák

Ínyenc sajtos egytál

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos palacsinta

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: