Szardíniai omlett

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 cukkini
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál víz

Elkészítés:

Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.

Hasonló receptek

Ázsiai gombás-húsos fasírt

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Indiai rizskorona

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült pulykacomb mézes mázzal

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: